SENIOR DEBUTEN AVKLARAD - 4ST TÄVLINGAR KÖRDA..

Fredag, 2006-04-14 ,StadiumCross

Igår var jag på StadiumCross tävlingen i Sveg. När vi kom fram så for vi och åt med Fredrik Granberg. När vi gick banan så tyckte jag att den såg bra ut dom hade saltat mycket som gjorde att upphoppet blev bra.

Första heatet gick inte så bra för jag missade starten så jag blev fyra det var bara två som gick vidare.

Andra heatet gick bättre jag tog starten och kom två i det heatet så jag gick vidare. I tredje heatet gick inte så bra heller så jag fick köra sista chansen där jag kom tvåa där gick bara 2 st vidare och var klar för final.
I finalen så var det tolv varv och jag trodde det skulle bli jobbigt men dom tolv varven. I starten så var vi tio stycken av över 30 st från början och jag fick stå nästan längst ut på yttern. När starten gick så var jag bra med men då kom det en polaris och tryckte ut mig. Och jag blev åtta i finalen. Jag är mycket nöjd med min åttonde plats och att jag kvalade in mig till finalen. Jag trodde inte jag skulle komma till final när jag såg vilka som skulle köra mot och att man hade lite för lite motor att gasa med när många hade racer maskiner. Det var skit skoj att köra stadium cross och tävla mot dom stora namnen.

Men en sak som är säker det är ingen lek att hoppa upp från junior till senior det är inte ett steg det är minst 10 steg så man får ta några läro år innan man kan slås om nån pallplats om man har tur. Vi synes i Gällivare på SnoX finalen

// Crille

Watch out old boys..  foto:kramforsligan
Storuman stadiumcross

Jag körde min första senior tävling i Sverige i Storuman. Först när vi kom dit så anmälde jag mig sen då packade vi ut ur bussen. Jag gick banan och den såg jättebra ut det var stora hopp och det gillar jag. Vi körde 2 kval heat och första kvalet så var vart jag 2a efter en kille från Piteå.
Och andra heatet så körde jag mot Viktor och jörgen Backman. Jag låg bra i starten men då stod jag på yttern så jag vart ut tryckt och va sist men i andra kurvan så körde jag om en kille och då låg jag 3a och jag höll jag tredje platsen till målgången. Men jag kvalade inte till B final va 1 eller 2 platsen från finalen. Men men man få ladda hårdare tills nästa gång.

I morgon så ska jag fara och köra stadiumcross i Sveg. Det kommer bli roligt för jag tycker om banor med stora hoppa och mycket publik. Jag hör av mig sen hur det har gått hej svejs // crille

Lördag, 2006-04-08 ,NORDREISA

Vi va och körde i Norge i helgen och det var jätteroligt jag körde i senior 600 fläkt klassen med min 570. Vi kom dit på torsdagen och då for vi och
kollade på banan och jag tyckte den såg mycket bra ut. Efter de for vi till Morten dom som köpte våran gamla 380. Vi va där ca 4 timmar då for vi på hotellet och to det lugnt. Efter det så for vi på Bios ett ställe som ligger mitt i Nordrejsa och åt mat. Sen for vi och la oss. På fredag morgon så for vi, Johansson och några om vi känner från Arjeplog på skoter safari i fjällen. Jag och pappa körde en skidoo rev. När vi hade kört en stund så stannade alla på en plats och åt då for jag, Markus och flera ut och burka i snön. Det var mycket med snö så det var underbart roligt. När vi hade varit där hela dan så började vi på att rulla hemåt mot Reisa.

På lördag morgon så var det tävling och det var ganska nervöst för det var första gången jag körde senior i Norge. Men första heatet vann jag ganska
mycket över kato Kjellman som är en duktig pro 440 åkare och trea blev Henriksen som är en duktig pro 800 åkare.. Andra heatet tog jag starten och va först men då i ett hopp fick jag dåligare spår så kato körde om mig men efter några varv så hoppade jag om han i en vopisraka och tog ledningen.
Vann det heatet också och då vann jag 5 tusen norska kronor. Det var roligt att vinna pengar för första gången.

På söndag morgon så skulle vi tävla på en annan bana och den heter Keller banan som låg typ 2 mil från reisa. Första heatet tog jag starten och va
långt före 2an. Jag vann med stor marginal. Andra heatet så tog jag starten och drog ifrån tvåan snabbt och låg och bevaka ända tills målgången och vann
det heatet också. Så då vann jag 5 tusen norska igen. Då vart jag ännu mer glad för det är ju roligt att vinna lite andra grejer än pokaler. Vi for hem
direkt efter tävlingen för vi hade långt att åka det var typ 100 mil och jag skulle gå skola på måndag morgon och pappa skulle jobba så vi fick lov att
köra direkt hem.

Nu till helgen är det 440 som gäller i Storuman så det blir tufft man får väl hoppas att man ej blir varvad så många gånger.

// crille

hej svejs

vi kom nyss tillbakas till hotellet från skoter safarin här uppe i nord reisa
det var skit kul att vara och köra här det är hur mycket som helst med mjuk snö
vi låg och burkade och hoppade nerför stupen
imorgon så börjar tävling i här i centrum så då får man se hur det går så vi höres i morgon